ΠΑΣΟΚ: Η Ν.Δ. ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ Χ.Α. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

xa_vouliΜε ανακοίνωση του, το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EGAM, τοποθετήθηκε υπέρ μιας νέας σύνθεσης της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν θα συμπεριλαμβάνει εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής».

Επειδή δεν έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι αυτή την στιγμή, από τη Ν.Δ. η θέση αυτή και διακινούνται αντιφατικές πληροφορίες, καλούμε την επίσημη Ν.Δ. να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατόν τη θέση της.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η θέση της, όπως την ανακοίνωσε το EGAM, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού η Ν.Δ. θα δηλώνει σύμφωνη με την σχετική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και με την αντίστοιχη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Όπως έχουμε επισημάνει από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας, έχουμε κινήσει διαδικασία προκειμένου να μην συμμετέχει μέλος της Χρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία, στον κατ’ εξοχήν διεθνή οργανισμό προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, σε αυτό το θέμα, θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.

Τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s