ΜΕΤΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

xaa“Μέχρι να οριστικοποιήσει ο υπουργός προστασίας του πολίτη τις ομάδες που θα ασχοληθούν με τη ρατσιστική βία οι υπόλοιποι αστυνομικοί προς το παρόν  έχουν σπάσει ήδη δεκάδες κεφάλια αντιφασιστών.”

Εν τω μεταξύ ανενόχλητες σχεδόν οι ναζιστικές συμμορίες συνεχίζουν τα μαχαιρώματα μεταναστών και τους βίαιους προπηλακισμούς όσων αντιτίθενται στις ρατσιστικές επιθέσεις. Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται ενώ το αντιφασιστικό μέτωπο ασχολείται ακόμα με το αν και ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν σε αυτό.

Μετά τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών (κατά την πρώτη τουλάχιστον δήλωσή τους) στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη ίσως οι αντιφασιστικές δυνάμεις θα όφειλαν είτε είναι υπέρ είτε εναντίον του μνημονίου να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την ‘καθαρότητα’ ενός τέτοιου μετώπου διότι δεν μοιάζει πολύ μακρινή η στιγμή του τρίκυκλου ενός σύγχρονου Κοτζαμάνη.

Ειδικά όταν το θεσμικό κράτος είναι ένας απλός παρατηρητής, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο, της ανεξέλεγκτης ρατσιστικής δράσης δεν υπάρχει καμιά πολυτέλεια στην καταμέτρηση των αντιφασιστικών δυνάμεων.

Έστω και τώρα όποιος δηλώνει αντιναζιστής και αντιφασίστας είτε μας αρέσει είτε όχι έχει το δικαίωμα αυτό να το υπερασπιστεί με τον τρόπο που νομίζει.

Της Άντας Ψαρρά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s