ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

kommataΈνα πολύ θετικό βήμα για τη δημοκρατία μπορεί να θεωρηθεί η άμεση και σύσσωμη καταγγελία των πολιτικών κομμάτων, που καταδικάζουν ομόφωνα, την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδικάζει την επίθεση με τη δήλωση του: “Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας”.  

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη”. Η ανακοίνωση καταλήγει: “Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα.”

Την επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη καταδικάζει και η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της.

“Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα”, αναφέρει, σημειώνοντας δε:

“Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.  Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες”, σημειώνει.

O ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: ” Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του “πως τώρα θα σε σκοτώσουμε’.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά.”

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με δήλωση του καταδίκασε την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, επισημαίνοντας: «Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».

Τέλος, και το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στον Στρατούλη εξεδίδοντας την ακόλουθη ανακοινωση: «Καταδικάζουμε την φασιστική τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης»

«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s