ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ

xa_taxiΑναδιπλώθηκε η Χρυσή Αυγή μετά τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ιατρικού Συλλόγου για τους «Γιατρούς με Σύνορα». Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τη σύσταση οργάνωσης με τίτλο «Γιατροί με Σύνορα». Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε άμεσα υπενθυμίζοντας τον όρκο του Ιπποκράτη. (Δείτε εδώ).

Ακολούθησε η σφοδρή αντίδραση του ιατρικού συλλόγου με την οποία υπενθυμίζεται στους γιατρούς η διάταξη του άρθρου 2 παρ.3 του Ν. 3418/2005 του «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας σύμφωνα με την οποία «Το ιατρικό λειτούργημα ασκείται σύμφωνα με τους γενικά αποδεκτούς και ισχύοντες κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας». (δείτε εδώ)

Με τον πιο επίσημο τρόπο έγινε σαφές ότι οι γιατροί δεν δικαιούνται να επιλέγουν ασθενείς με ρατσιστικά κριτήρια.

Το αποτέλεσμα ήταν η αναδίπλωση της Χρυσής Αυγής. Τώρα μιλά γενικά για γιατρούς «ελεύθερους επαγγελματίες» που θα συνδράμουν σε δωρεάν περίθαλψη τους αποδεδειγμένα οικονομικά ανήμπορους Έλληνες και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ανοίξει ούτε πολυκλινική ούτε ιατρείο!

Βέβαια η Χρυσή Αυγή εξ αρχής δεν είχε σκοπό να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες σε Έλληνες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Το «κοινωνικό της ιατρείο» ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα, μια ταμπέλα, μια φωτογραφία, μια κατασκευασμένη ιστορία και πολύ προπαγάνδα. Περιμένουμε το επόμενο επικοινωνιακό τέχνασμα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s