ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ratsismosΗ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε στην έδρα της, το Ηράκλειο σε τακτική Συνεδρία, σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2012, και ασχολήθηκε μεταξύ των άλλων με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Εκκλησίας.

Την Ιερά Σύνοδο απασχόλησαν για άλλη μία φορά ακόμη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η Χώρα και ο λαός μας, εξαιτίας της πολύμορφης κρίσεως και των συνεπειών της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας. Εν όψει μάλιστα και των Αγίων Εορτών των Χριστουγέννων, αποφασίσθηκε να συντονισθεί και να ενταθεί ακόμη περισσότερον το ποικίλο φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο των Ενοριών και των Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Μεγαλονήσου μας, για την, όσο γίνεται, κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών και την ανακούφιση των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Η Ιερά Σύνοδος στάθηκε με αγωνία κάι ανησυχία μπροστά στα παρατηρούμενα φαινόμενα κάθε μορφής βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού, τα οποία αποκηρύσσει και συμμερίζεται απολύτως την πρόσφατη Απόφαση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, για την ανάγκη της ανοχής και του σεβασμού της θρησκευτικής και της πολιτισμικής διαφορετικότητας, για την άμεση κατάπαυση της βίας, την επικράτηση της ειρήνης και της καταλλαγής των ανθρώπων, την καλλιέργεια και την περιφρούρηση της μοναδικότητας του ανθρώπινου προσώπου, ως εικόνας του Τριαδικού Θεού και της ανθρώπινης ζωής, ως θείου δώρου.

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει τον εμπαιγμό των θρησκευτικών συμβόλων και των ιερών Παραδόσεων της Χριστιανικής Πίστεώς μας, απ’ όπου κι’ αν αυτά προέρχονται.

Με αφορμή τις Εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου, των Χριστουγέννων που έρχονται, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον ευλογημένο ηρωϊκό λαό της Μεγαλονήσου μας, να αξιωθούμε όλοι μαζί να εορτάσουμε με χαρά την Γέννηση του Χριστού, ο Οποίος είναι η μοναδική ελπίδα και το σίγουρο στήριγμά μας.

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

Πηγή amen.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s