ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

pasokparatiritirioΜε την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επαφών με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς που είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία συνέντευξη τύπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της αύξησης της επιρροής του νεοναζισμού και των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία της Πρωτοβουλίας με την Ένωση.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι η ιδεολογία του νεοναζισμού προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος και πολιτισμικής ταυτότητας, δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία και δυσφημούν τη χώρα διεθνώς, με αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και άρα στην οικονομία.

Από την πλευρά του Παρατηρητηρίου του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), και ο Θόδωρος Τσίκας (Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη).

Από την πλευρά της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας συμμετείχαν ο Ναϊμ Ελγαντούρ (Πρόεδρος) και η Άννα Στάμου (υπεύθυνη Επικοινωνίας και μέλος του Δ.Σ.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s