ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

vouli_toxo

Θεσμικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος:

Άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής. Θα τον καλέσουμε να ασκήσει τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό και το Σύνταγμα αρμοδιότητές του και θα ζητήσουμε την  σύγκλιση ,υπό την προεδρία του και με τη συμμετοχή των Αρχηγών των Κομμάτων της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

–  Διακομματική πρωτοβουλία των βουλευτών-μελών της αντιπροσωπείας μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση  του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αίτημα τη μη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην αντιπροσωπεία αυτή.

-Ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων, της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜΑΡ και άμεση θέση πρότασης για σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών Αρχηγών με τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και τον Υφυπουργό Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που ασχολείται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , για την ανάληψη των δικών τους νομοθετικών, πολιτικών και διοικητικών πρωτοβουλιών.

-Διαρκής μέριμνα και λήψη πρωτοβουλιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και των διατάξεων του Συντάγματος σχετικά με τη βουλευτική ασυλία.

-Πρόταση άμεσης συγκρότησης Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, για την προσθήκη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία και για τα ρατσιστικά εγκλήματα, κεφαλαίου με το οποίο θα τροποποιούνται όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα γύρω από τα θέματα αυτά, ώστε  να μην υπάρχει κανένα κενό και κανένα ερμηνευτικό πρόβλημα. Ειδικότερα, θα ζητήσουμε τη θέσπιση κακουργηματικών ποινών όπως και παρεπομένων ποινών  στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, για μια σειρά από  εγκλήματα όπως:

i.Για τα εγκλήματα κατά των πολιτικών σωμάτων και της Κυβέρνησης (άρθρο 157 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα), ii. τα εγκλήματα του κεφαλαίου της επιβουλής της δημόσιας τάξης και κυρίως το άρθρο 187 για την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης και εν τέλει iii. τα εγκλήματα που αφορούν προσβολές του πολιτεύματος και κυρίως τις προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

-Διατύπωση ριζοσπαστικών και συντακτικού χαρακτήρα, προτάσεων από ομάδα εργασίας  σχετικά με την αναθεώρηση  διατάξεων  του Συντάγματος από το 2013 και μετά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των αντισυνταγματικών μορφωμάτων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s